Odpíšeme ti

Projekt ODPÍŠEME TI je výsledkom iniciatívy Nadácie Markíza, ktorá sa v boji proti šikanovaniu a v prevencii šikanovania spojila s odborníkmi z oblasti psychológie, výskumu a stratégie. Spoločne pripravili projekt, ktorého cieľom je podať pomocnú ruku obetiam ŠIKANY, ale zároveň aj priniesť osvetu o probléme šikanovania medzi deti, učiteľov a rodičov a otvoriť diskusiu v školách ale aj v rodinách. Zrealizovaný kvalitatívny výskum potvrdil závažnosť témy, jej neustálu prítomnosť ako aj prítomnosť obáv a strachu z riešenia, či nedôvery voči dospelým a pasivity pri riešení.

Nezáleží na tom, či je dieťa talentované, nadané, či je „z dobrej rodiny“, nemá žiadne zdravotné znevýhodnenie či sociálny hendikep. Obeťou sa môže stať každé dieťa , rovnako ako sa môže stať agresorom. Nastáva ťažká situácia, z ktorej treba vyjsť a nájsť riešenie. Častokrát nielen dieťa, ale aj dospelý nevie, ako správne zareagovať, čo urobiť.

Veríme, že web www.odpisemeti.sk sa stane prvým krokom, ktorý dieťa ale aj dospelého človeka konajúceho v záujme dieťaťa nasmeruje na správnu cestu riešenia. Práve tu nájdu pomoc prostredníctvom anonymnej Linky detskej istoty – na bezplatnom telefónnom čísle 116 111 , ktoré je k dispozícii 24 hodín, 7 dní v týždni, ale aj cez čet na webe vo vybraných hodinách. Nájdu tu dôležité informácie o téme, videá, články.

Projekt „ODPÍŠEME TI“ znamená nádej, skutočnosť, že niekto na druhej strane, odborník – psychológ odpovie, odpíše, poradí a nasmeruje, ako problém zvládnuť vo svojom prostredí.

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.