Stanovisko ŽSK k otváraniu stredných škôl po prerušení vyučovania

Vážená pani riaditeľka, vážený pán riaditeľ,

odbor školstva a športu Žilinského samosprávneho kraja Vám zasiela nasledovné usmernenie: vzhľadom na to, že k dnešnému dňu

16.06.2020 nevydalo MŠVVaŠ žiadne stanovisko v súvislosti s ukončením prerušenia výchovno-vzdelávacieho procesu a otvorením stredných škôl od 22.06.2022 (všeobecná informácia o otvorení stredných škôl bola zverejnená na webe MŠVVaŠ SR dňa 09.06.2020):

1. ŽSK ODPORÚČA OTVORIŤ  STREDNÉ ŠKOLY V ZP ŽSK ŠKOLY LEN V

DŇOCH 29.06. A 30.06.2020 (odovzdanie učebníc a odovzdanie vysvedčenia), pri dodržaní pokynov hlavného hygienika. V prípade, že si žiaci neprevezmú vysvedčenie 30.6.2020, odporúčame, aby sa na prevzatie vysvedčenia určil v priebehu prázdnin v čase úradných hodín školy jeden termín v júli a jeden termín v auguste.

1. Do 30.06.2020 neodporúčame uvádzať do prevádzky školské internáty, školské jedálne a ďalšie školské zariadenia.
  1. Naďalej odporúčame vykonávať vzdelávací proces formou distančného vzdelávania.

Po vydaní oficiálneho rozhodnutia MŠVVaŠ Vás budeme včas informovať.

S úctou

Mgr. Janka Školová