Slovenský jazyk a literatúra v cestovnom ruchu

Dňa 7. novembra 2018 sa uskutočnilo vyučovanie slovenského jazyka a literatúry exkurznou formou. Žiaci 1. AT v rámci kooperatívneho a praktického vyučovania predstavili Krajskú knižnicu v Žiline, čím sa zrealizovalo prepojenie praktického a teoretického vyučovania dvoch predmetov. Žiaci s odborným zameraním cestovný ruch dostali na hodine SJL od Mgr. Štefíkovej zadania – problémové úlohy, ktoré museli splniť a tieto sa stáli bázou sprievodcovskej činnosti pod odborným garantom Ing. Gilániovej. Žiaci predstavili Krajskú knižnicu v Žiline ako inštitúciu z hľadiska historického, architektonického, funkčného a ako poskytovateľa rozličných služieb pre širokú verejnosť, čím demonštrovali jej dôležitosť ako nevyhnutnej kultúrnej inštitúcie.

Žiaci danú úlohu zvládli na výbornej úrovni a všetci boli s priebehom exkurzie spokojní. Najviac sa im páčil praktický výklad a celý knižničný systém. Za pozitívum ohodnotili možnosti, ktoré poskytuje knižnica.  Za kladnú spätnú väzbu možno považovať aj to, že traja žiaci si na základe vlastnej iniciatívy vytvorili svoje nové čitateľské preukazy a dve žiačky sa podujali o expodujali o exkurzii napísať článok do školského časopisu.

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.