Vyučovanie exkurznou formou

Dňa 15.12. 2017 sa žiaci 2.T triedy odboru Manažment regionálneho cestovného ruchu zúčastnili vyučovania exkurznou formou v rámci predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu.

Navštívili výstavu v Krajskom kultúrnom  stredisku v Žiline Čas vianočný, kde mali možnosť obdivovať výrobky z drôtu, dreva, slaného cesta, textílii, či vlny. Oboznámili sa s technikami drôtovania a tradíciou pečenia oblátok. Načerpali inšpiráciu na výrobky, ktoré budú prezentovať na Veľtrhu študentských  spoločností v Bratislave. Následne sa presunuli na výstavu originálnych ikon do priestorov spoločnosti Hour na Štefánikovej ulici v Žiline. Žiaci mali možnosť obdivovať  vzácne umelecké diela a duchovnú krásu v jednom. Ikony sú duchovné kresťanské obrazy maľované na dreve, zobrazujúce postavy svätých, scény z ich života a biblické motívy. V novo zrekonštruovaných priestoroch expozície je vystavených niekoľko desiatok ruských, bulharských, gréckych a jedna rumunská ikona. Jednotlivé ikony pochádzajú z chrámov aj z domáceho prostredia. Najstaršia vystavená ikona je zo 16. storočia a zobrazuje proroka Jonáša.

Ing. Miroslava Mičurová

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.