Putovná výstava Židia v Žiline

Putovná  výstava „Židia v Žiline vo fotografiách“ v spolupráci so Židovskou náboženskou obcou v Žiline bola predstavená študentom v Strednej odbornej škole poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Žiline. Na otvorení o 11.30 h sa zúčastnili Jozef Feiler, autor fotografií, Ing. Ľubomír Schvarc, riaditeľ školy, Mgr. Dana Višňovská, Ing. Miroslava  Mičurová a študenti odboru cestovný ruch a kynológia 2. T a 2.K triedy. Po otvorení výstavy Jozef Feiler porozprával študentom o histórii židovskej komunity v Žiline, židovských pamiatkach, judaizme a holokauste. Fotografie a plagáty boli koncipované do troch tém: Židovské pamiatky v Žiline, Judaizmus a Holokaust. Po prednáške a diskusii si študenti prezreli vystavené fotografie a plagáty s fotografiami. Prezentačné plagáty z fotografií zostavil v júni 2016 študent 3. ročníka Róbert Maceášik zo Súkromnej strednej umeleckej školy v Žiline.

Výstava Židia v Žiline vo fotografiách je venovaná pamiatke 2 668 židovských mužov, žien a detí zo Žiliny a blízkeho okolia, ktorí zahynuli počas obdobia holokaustu.

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.