Vôňa cestovania a gastronómie

Dňa 12. 04. 2024 žiaci 4. AT, 3. AT a 2. T triedy, odborov Manažment regionálneho cestovného ruchu a Agroturistika navštívili  hotel Sheraton***** v Bratislave.
Jeho výhodná poloha ho predurčuje na príjemné prechádzky popri Dunaji. Zároveň sa v jeho bezprostrednej blízkosti nachádzajú zaujímavé kultúrno-historické pamiatky a nákupné centrum EROVEA. Pri prezentácii hotela nám pani manažérka predstavila samotný hotel a hotelovú spoločnosť, jednotlivé úseky a pracovné pozície. Nasledovala prehliadka hotelových izieb a prezidentského apartmánu. Mali sme možnosť vyskúšať si technológiu vstupu personálu na izbu hosťa. Zaujímavé boli konferenčné miestnosti, vrátane najväčšej miestnosti Ballroom s kapacitou do 400 hostí. Sú vybavené najmodernejšou technikou a možnosťou variabilného usporiadania. Na záver sme sa presunuli do foyer – miesta vhodného na usporiadanie recepcií a občerstvenia počas meetingov a konferencií.

Po exkurzii hotela sme sa presunuli do bratislavskej Incheby na Veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOR 2024.  Súčasťou veľtrhu bol aj DANUBIUS GASTRO – veľtrh gastronómie spojený s prednáškami, ochutnávkami jedál a nápojov.

Organizácia, fungovanie, prezentácia a spolupráca subjektov CR sú inšpirácie, ktoré môžeme využiť pri prezentácii produktov našej študentskej spoločnosti.

                                                           Ing. Martina Bellová, Ing. Eleonóra Boocová