Návšteva partnerskej školy z Bardejova

V dňoch 18. 6. -19. 6. 2019 nás navštívili študenti Hotelovej akadémie J. Andraščíka z Bardejova z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu.

Pripravili sme pre nich dvojdňový program za poznaním Žiliny a Rajeckej doliny.

Prvý slnečný deň sme sa po ubytovaní vybrali za potulkami do Budatínskeho hradu, kde sme našim kamarátom ukázali park a navštívili  hrad. Po prehliadke hradu sme smerovali do centra mesta. Študenti boli oboznámení s históriou mesta, významnými lokalitami a pamiatkami. Počas celého dňa sme ako hostitelia vykonávali sprievodcovskú činnosť v rámci predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu.

Druhý deň nás čakal poznávací výlet do Rajeckej doliny. Naše kroky smerovali na odbornú exkurziu do Hotela Aphrodite, následne do Múzea dopravy.  Po presune do Rajeckej Lesnej mali študenti možnosť obdivovať unikátny Slovenský betlehem, kalváriu, či Baziliku Narodenia Panny Márie. Po výbornom obede sme pokračovali v ceste do Čičmian. Architektúra a história obce zaujala našich kamarátov, ktorí nám kládli veľa otázok. Keďže sme sa nechceli zahanbiť, i na tento výlet sme mali pripravenú sprievodcovskú činnosť. Veď ako by to bolo, keby sme nepoznali históriu a súčasnosť miest v našom kraji.

Po prehliadke sme našich kamarátov odprevadili na železničnú stanicu s prísľubom, že spoznávanie Žiliny a okolia uskutočníme pre ich školu i budúci rok.

Zadosťučinením pre nás bol ich úprimný obdiv mesta a Rajeckej doliny, keďže u nás boli prvýkrát. Sme hrdí na to, že žijeme v tak krásnom meste a môžeme sa pýšiť bohatým prírodným, či kultúrnohistorickým potenciálom.

 

študenti odboru Manažment regionálneho cestovného ruchu

  

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.