ŠTVORYLKA – European Quadrille Dance Festival

Tanečná škola Peter Cieker tento rok organizovala štvorylku už po desiaty krát! Európsky tanečný festival štvorylky zaregistrovala organizácia Tanečný zväz Slovinska (Plesna zveza Slovenije). Synchronizované tancovanie štvorylky v rôznych európskych mestách sa koná vždy štvrtý piatok v máji, presne o 12.00 hod. na významných verejných miestach. Krátkym príhovorom pozdravil zúčastnených aj nový primátor Peter Fiabáne.

Presne o 12.00 hod. aj žiaci našej školy boli súčasťou synchronizovaného tanca s názvom „štvorylka“ (quadrille). Na námestí A. Hlinku sa roztancovalo viac ako 1200 žiakov a študentov žilinských škôl. Všetci účastníci prešli prípravným kurzom pod vedením učiteľov telesnej a športovej výchovy. Synchronizovaný štart s ostatnými zúčastnenými mestami spustil satelitný signál, hudba bola prenesená priamo zo slovinského organizátorského mesta Maribor.

Z našej školy sa tanečného festivalu zúčastnili triedy 3. K a 3. L. Štvorylku tancujú štyria žiaci (môžu byť aj rovnakého pohlavia). Odlíšení sú tričkami, tento rok dievčatá mali červené a chlapci biele tričká. V podmienkach projektu je, že účastníci to musia naozaj vedieť tancovať a musia mať tričko s logom štvorylky. Poplatok za žiaka je 1€, ktoré si hradia žiaci sami.

Video zachytávajúce celý priebeh tanca sa dá pozrieť na. https://www.youtube.com/watch?v=73f8viaUcXo

Všetci žiaci, ktorí tancovali si pripisujú po 15 bodov do športovej súťaže Agrošportovec roka.

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.