Výchovný koncert „Všetko je vlastne inak“

Dňa 08. apríla 2019 sa uskutočnil výchovný koncert o vplyve médií na ľudí a zvlášť na deti a adolescentov. Výrazný vplyv médií na jednotlivé stupne psychiky nedospelých, nevhodne štruktúrované mediálne produkty sa odrážajú na anxióznych, depresívnych a agresívnych poruchách.

Cieľom programu bolo dosiahnutie kľúčovej zručnosti a schopnosti mladého človeka vyhľadávať a identifikovať v médiách tie informácie, ktoré mu umožnia úspešne sa začleniť do spoločenského, študijného a neskôr pracovného života.

Ďalej sa zameral na efektívnu komunikáciu s rovesníkmi i dospelými na rozlišovanie príležitostí pre osobný rozvoj a iné. Obsah programu bol postavený na báze reálnych skúseností v strete s médiami a ich výsledkom, ktorý bol neraz negatívny. Vychádzajúc z tohto kontextu sa identifikovali nástrahy a možné opatrenia pred rozličnými druhmi médií. Program poskytoval okrem hovoreného slova aj hudbu.

Spätná odozva od žiakov bola pozitívna. Program – jeho obsah ako i hudobná časť sa im páčili, dokonca niektorí vyslovili žiadosť o ďalší výchovný koncert usporiadaný agentúrou UMA.

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.