Odborná exkurzia III. T – Považský hrad

 

V piatok – 21. septembra sa žiaci 3. T triedy zúčastnili odbornej exkurzie s pani profesorkou Mičurovou.

V rámci predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu sme išli na Považský hrad.

Ráno sme sa stretli na železničnej stanici v Žiline. Keďže ako študenti máme vlaky zdarma, tak sme využili túto dopravu. V Považskej Bystrici sme prestupovali na MHD, ktorou sme sa mali dopraviť až pod hrad. Na naše prekvapenie bola MHD zdarma ako aj v Žiline, čo sme boli veľmi radi, pretože exkurziu bola prakticky celá zdarma.

Výstup na hrad nebol veľmi náročný. Najdôležitejšie bolo nešmyknúť sa. Na hrade sme boli asi za 20 minút pomalou chôdzou. Keď sme konečne vyšli po nekonečných schodoch pred bránu do hradu, všimli sme si oznam, na ktorom bolo uvedené, že ponúkajú výklad o hrade – opäť zdarma.  Po výklade sme sa šli ešte pozrieť na vyhliadku, z ktorej sme videli Považskú Bystricu, Hričovský kanál, ako aj samotnú rieku Váh a krásy okolitej prírody, keď nespomínam diaľnicu. Na Považskom hrade sme všetci účastníci boli prvýkrát, takže pocity, ktoré sme mali z jeho návštevy, boli premiérou.

Exkurziou nás sprevádzala sprievodkyňa, ktorá nám zaujímavým spôsobom priblížila históriu a súčasnosť hradu. Keď sme sa vrátili do Považskej Bystrice, tak sme mali krátku prestávku, počas ktorej sme sprievodcovali v meste.  Cesta vo vlaku prešla veľmi rýchlo, ani sme sa nenazdali a už sme vystupovali na stanici v Žiline všetci, živí a zdraví.

Pozitíva tohto výletu boli také, že sme mali výlet zdarma, slnečný, poučný a čo je hlavné, tak zábavný, strávený so správnymi ľuďmi. Osobne si myslím, že na tento výlet budeme ešte dlho spomínať.

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.